9 tips på Zucchinirätter

9 tips på zucchinirätter

Så här i skördetider när man har odlat eller som vi, fått ett gäng hemmaodlade Zucchinifrukter av vänner så står man där och funderar på vad sjutton man ska göra med dem. Jag har nu skramlat ihop 9 tips på Zucchinirätter till dig här och nu för frukten smakar ju som bekant mer när man värmer upp den.

9 tips på Zucchinirätter

1. Min pappa gör en grön sås på Zucchini genom att först grilla den i ugnen i skivor och sedan mixa den med lite salt. Perfekt som nyttig sås till kött eller fisk.
2. Pia som gav oss Zucchinifrukterna brukar fylla ut Pytt i pannan med Zucchini. Hacka den i tärningar och stek på.
Gratinerad Zucchini med keso
Gratinerad Zucchini med keso

3. Den här gratinerade Zucchinin med keso, tomater, lök och ost har jag växt upp på och njuter lika mycket av idag som på 80-talet.

Så här gör du: Gör två sneda snitt på längden i Zucchinin och försök pilla ut fruktstången utan att göra hål på skalet. Hacka frukten i kuber ihop med gul lök, vitlök och tomat eller tomatkross. Stek allting med salt tills frukten har mjuknat, blanda ner en burk keso och fyll Zucchiniskalen med röran, toppa med ost och skjuts in i ugnen i ca 20 min på typ 200 grader.
4. Man kan tydligen göra någon form av söt kaka eller ostkaka på squash. Dä ni, får ni googla på!
Parmesan- och Zucchinibiffar
Parmesan- och Zucchinibiffar

 

5. Det här tipset på snabbmaträtten Parmesanbiffar fick jag av en turkisk kvinna för ett gäng år sen. Om man har en bit parmesan hemma så är det mycket enkelt att riva lite Zucchini på den grova sidan och parmesan på den fina sida och blanda allt med ett ägg, salt och steka på den i pannan. Supergott!

6. Fetaostbiffar. Min fru gör biffar på riven Zucchini finmixat med fetaost (och ägg) och de är sådär fantastiskt ljuvligt och krispigt goda.
7. En långkokt Ratatouille av Zucchini, lök och tomat är verkligen aldrig fel som tillbehör till fisk eller kött.
8. Raw food lasagne av Zucchini fick jag avnjuta på en yogaresa till Orust. Bara att använda sig av google igen : ).
9. Lica hälsa har gjort en Zoodles (pasta) av Zucchini. Prova vettja – se här!
LYCKA TILL KÄRA NI

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *