Inspirationsresa till Varberg 2017

Så blev det dags igen för en efterlängtad inspirationsresa och året sådana gick till västkusten i augusti och närmare bestämt Varberg med omnejd. Varberg och Halland känns för mig som en kokande gryta av inspiration, närodlade produkter och kreativa inspiratörer. Jag satte ihop ett litet schema och fick med mig ett gäng härliga tjejer bland annat Karin från Pysselbolaget och Caroline från Lica hälsa.

Se gärna samtliga resor vi har gjort här.

Efter sträckkörning från Stockholm till Träslövsläge fick vi en oerhört intressant lektion i hudvård från den karismatiske VD:n Mats på Lilla Bruket i deras nya och läckra lokaler. Det jag inte visste var att de har satsat på en mängd högkvalitativa ansiktsprodukter, att frun Monicas senaste uppfinning och produkt är Broccoliserum och det kom hon fram till på en promenad utmed stranden. ”The coastal way” som de kallar det.

Ansiktsprodukterna

Efter studiebesöket drog vi vidare till Apelviken och den läckra strandrestaurangen Johns place. Stället drivs av powerkvinnan Dorte sedan 27 år tillbaka och för oss berättade hon sin inspirerande livshistoria. Restaurangen i sig är som att kliva in i den vackraste inredningsbutiken där till och med skjutdörrarna är to die for.

Restaurang Johns place
Jag hade velat fota varenda fantastisk inredningsdetalj på Johns Place men ibland måste man sätta kameran och mobilen åt sidan. Här är närbild på en av tre gigantiska snäcklampor. Så läckra.

 

Efter en oerhört god middag så promenerade vi i mörkret utmed havet, piren och solnedgången till vårt, även det inspirerande, kubanska hotell Havanna. Kvällen till ära var det cigarrfestival med liveband, provning av cigarrer och rom. En härlig atmosfär i en otroligt läcker miljö. Ägaren har själv, för att nämna något av allt,  varit i Kuba och hämtat hem varenda konstverk och då är varenda vägg inklusive i hotellrummen täckta med konst. 

Efter en god natts sömn på det extremt tysta hotellrummet och frukost med hemgjord hasselnötscreme unnade vi oss en timme i det läckra hammam:et i botten av hotellet med diverse bassänger och bastubad. Ljuvlig start på dagen!

Hammamet på Hotell Havanna

Efter utcheckning strosade vi runt i Varberg city i små fina butiker, marknaden på torget och susade sedan vidare för lunch i korg på fårfarmen Öströö.

Öströö fårfarm där vi såklart passade på att gosa med fåren

Utmed de små lantliga vägarna genom bokskogar kom vi slutligen fram till Ästad vingård där vi spenderade resten av kvällen. Det kändes nästan overkligt att även där få unna oss att bada i flera timmar i deras hobbit-liknande spa-avdelning mitt i naturen med fyra bland annat fyra olika bastubad däribland en undervattensbastu.

Spa-avdelningen på Ästad vingård.
Spa-avdelningen på Ästad vingård.
Spa-avdelningen på Ästad vingård.
Hotellet
Hotellrummet med hästar och kossor utanför fönstret.

På kvällen njöt vi av en god 3-rättersmiddag med vin och sov sen lika gott igen i de rymliga westernliknande bostäderna. Ästad vingård är en stor upplevelse för alla sinnen.

På söndagen tog vi åter bilen genom de snirkliga vägarna under bokträdens skuggande kronor och anlände till Strömma farmlodge. Där strosade vi runt och shoppade i butiken och kikade på Bed n breakfast-delen. Vi fick äran att få en pratstund med grundaren Marina där hon berättade sin spännande story hur hon på bara fyra år har byggt upp detta ställe med stor konserthall, bageri, bed n breakfast och restaurang/fik utifrån ingenting. Jag är djupt imponerad och inspirerad.

Strömma farmlodge


Receptionen i Bed n breakfast-delen
Köksdelen i Bed n breakfast-delen.

Loungen i Bed n breakfast-delen.

Resan var slut för denna gång men det är inte sista gången jag åker och inspireras i Varberg. Bara sen den resan har jag fått tre nya tips att åka på i området.
trip2garden.se/
www.korvmemos.com
smakapatvaaker.se

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *