Gnuerna på savannen – wildabeests

Som ni har märkt så tycker jag tydligen det är kul att dela med mig av våra Afrika-resa i januari 2016 med att fronta ett djur åt gången. Om ni är nyfikna så är det lejon och leopard som jag har skrivit om och visat bilder på tidigare. Kika under Foton från mina resor.

Vi hade som sagt tur att se gnuer som just hade börjat vandra tillbaka till savannen från ”semestern i Kenya” som de sa 😂. Långa köer av djur överallt och vart man än såg gnuer så fanns zebrorna. En gnu med otroligt mycket ögonfransar har dålig syn så där hjälper zebran till att varna när rovdjur närmar sig. Symbios. Det läckra med gnuer är att när de har fött sin unge och ger den 🍼 modersmjölken som är så extra näringsrik så kan ungen springa med de vuxna redan efter 30 minuter. 💪🏻 Vilka överlevare! Vi kunde också se att på ena sidan av vägen var fältet helt uppätet och såg ut som en golfbana ⛳️ medan den andra sidan lät de vara till nästa säsong. Smarta också. 👌🏻

Kika gärna på den lilla filmen jag gjorde med mobilen på Instagram – klicka här.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *