Min dröm om utomhusdusch…

utomhusdusch-2-linabythebayMin dröm om utomhus har äntligen gått i uppfyllelse. Tänk vad härligt att stå och duscha i lätt soluppvärmt vatten utomhus och titta på tallarna, lyssna på fåglarna och torka sig med en frottéhandduk.

Så här lagom till att snön kom : ) så gjorde vi klart vår duschkur vid bastun. Faktum är att vi har stor användning av den på vintern när vi bastar. Det är otroligt skönt att få ta en kalldusch när man är bastuvarm.

utomhusdusch-4-linabythebay
Vi har även gjort en liten minitrall undertill så att man kan stå stabilt. Det kan vara läckert med en massa runda stenar där också.

HUR VI GJORDE: Vi slog helt enkelt ner fyra pålar kring ett träd. Som material använde vi oss av spillträet som ligger mellan brädorna i bygghandeln. Det är såklart ingen dunderkvalitet men gratis och fyller sin funktion perfekt. Det blir tunt, lätt att jobba i, impregnerat och grånar fort. Vi spikade fast dem med ett litet mellanrum med spikpistol.

Själva duschen köpte vi från Bloomingville i stålfärg (den finns även i koppar som blir snyggt och grönaktigt med tiden) och den fäste vi i trädet med lite skruvar och metallband. Sedan kopplar man bara ihop den längst ned med trädgårdsslangen. Och vill man har mycket solvarmt vatten i sommartid så kopplar man ihop den med en längre och tjockare slang så att man har en massa varmt vatten.

utomhusdusch-1-linabythebay utomhusdusch-3-linabythebay utomhusdusch-5-linabythebay


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *