Polaroidkameran – min nya gästbok


Guestbook Linabythebay 1

Ända sedan vi flyttade till hus för 6,5 år sen så har jag bett våra gäster att skriva något om kvällen i en vacker gästbok som för oss kom att bli en minnesbok. Men det kändes nästan lite besvärande att be folk att skriva något. Jag funderade på hur jag ville minnas alla fina middagar och fester man har under åren. Man tar ju inte kort och gör album nu som förr utan det mesta ligger digitalt.

Jag köpte därför en polaroidkamera, en Instax 210 och med den kan jag fånga ett ögonblick under kvällen och sätta upp på gallret med klädnypor. Gallret är ett avkapat armeringsnät som jag har spraymålat i matt svart färg.

Guestbook Linabythebay 2
Det finns en uppsjö med polaroidkameror i olika prisklasser och kvalitéer. Instax 210 som jag köpte på Brunos bildverkstad kostar ca 1200 kr plus kostnad för kort som man laddar kameran med och ger helt okej bilder i ett relativt stort format. Jag är supernöjd och gästerna tycker att det är skojigt att se på när fotot framkallas.

Guestbook Linabythebay 3
På varje kort skriver jag eller gästerna något om tillfället och datumet för kvällen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *