Vårt lilla hemmaspa – bastun

Sauna linabythebay 1Att basta är det bästa jag vet. Min älskade och jag har alltid bastat mycket och därför kändes beslutet lätt att köpa oss en alldeles egen liten bastu. Det är vårt lilla hemmaspa och vi bastar minst två gånger i veckan. Här tar vi vi de stora och små besluten i livet och det ger oss den ro i kropp och själ som vi verkar ha svårt att finna på annat sätt.

Sauna linabythebay 2Det är en så kallad bastutunna som är så pass rymlig att man kan ligga raklång på varsin sida. I trädet har jag skruvat upp krokar där scrubhandske, massageolja och tvål hänger.

Sauna linabythebay 3Den fina ölöppnaren hittade jag på Leilas general store och bastudoften häller vi i vattnet som vi slänger på stenarna. Min finska vän lärde mig att sessionen från att man slänger på vattnet till nästa gång man slänger på vattnet heter en “lulu” (osäker på stavningen) OCH man sitter hela “lulun” ut.

Sauna linabythebay 4
Jag älskar att sitta och titta ut i halvmånefönstret. Eftersom vi inte kunde ha bastutunnan nere vid vattnet så duschar vi istället av oss i vår grå och snygga trädgårdssläng. Iskallt – JA!

Happy sauna på er!

6 tankar på “Vårt lilla hemmaspa – bastun”

 1. Hej
  Först och främst vill jag gratulera er för eran fina tillvaro i livet ni har ordnat och en utomordentlig blogg.
  För övrigt bara så vill jag nämna att din finska vän menade “löyly” som betyder ånga på finska.

  Mvh. Markku från Vansbro.

  Svara
  • TACK Markku!
   Jamen, va bra. Jag misstänkte att jag kunde ha skrivit eller förstått det fel : ).

   Svara

Lämna en kommentar