Veckans pyssel & återbruk

Här kommer lite bilder från det jag har pysslat med den här veckan. Hoppas det kan inspirera er till att pyssla i höstmörkret.

Servettringar linabythebay
En söt granne gav mig en massa vackra spetsband och tänk så mycket kul man kan göra av det. Här har jag kokat socker och vatten och doppat spetsbanden i. Sen rullade jag dem runt en kryddburk och så fick de torka tills de hade stelnat.
sangklader linabythebay
Som bekant så går jag på Eskilstuna Folkhögskola och lär mig textilt återbruk. Denna gång fick vi i uppgift att göra något funktionellt till ”småfolket” av textila detaljer. Jag valde att göra ett påslakan och kuddar till en barn- eller docksäng av blommiga snytnäsdukar.
kudde dragkedja linabythebay
Jag gjorde även en prydnadskudde av blixtlås genom att sy ihop dem på varann.

sangklader 2 linabythebay

sangklader 3 linabythebay
Ovanför barnsängen tänkte jag att det skulle hänga en sån här mobil som jag har gjort genom att stärka fyra stycken grytlappar och hängt upp.
kudde tupp linabythebay
Eftersom vi har höns tyckte jag det var mysigt att göra en tuppkudde. Jag hittade helt enkelt en illustrerad tupp på internet och skrev ut den i stort format. Sen skar jag ut tuppen i pappret med en skalpell och använde mallen till att måla tuppen i svart färg på kuddfodralet.

kudde tupp 2 linabythebay


2 svar till ”Veckans pyssel & återbruk”

 1. Profilbild för Borgmästaren

  Oh, vilka fina saker du gör! Hur kommer det sig att jag inte hittat till dig tidigare undrar jag? Måste nu utfodra barnen men får återkomma och utforska mer ikväll.

  1. Profilbild för KarolinaStalis
   KarolinaStalis

   Men vilken härlig kommentar! Jag har bara funnits ett år så det är säkert därför. Hoppas vi ses på nätet igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *