Gör en lampskärm av en skål

lamp_keramik_2lamp_keramik
Jag gillar som bekant att borra och då gärna borra i porslin eller keramik. Många kakfat har det blivit under åren. Den här gången fick jag en vacker och handgjord keramikskål av en granne. Det var precis en sådan jag hade gått och drömt om att göra en lampskärm av. Och här ser ni resultatet!

Tips till när ni gör er egna lampskärm av en skål: När ni borrar se till att doppa i kallt vatten då och då så håller sig borren funktionell längre. Beställ en porslinsborr hos Make and Create eller Clas Ohlsson.


2 svar till ”Gör en lampskärm av en skål”

 1. Profilbild för Elisabet :)

  Superfin lampa! Har själv inte vågat prova på att borra i hårda material som keramik och porslin ännu, men blir lite sugen. Hur har du löst själva upphängningen av lampan? Jag antar att en keramikskål måste väga en del – och att lampsladden därför måste fästas i något stadigt på insidan av lampan?

  1. Profilbild för KarolinaStalis
   KarolinaStalis

   Tack snälla! Jo, det är sant – den var tung. Jag gjorde helt enkelt en ordentlig knut på sladden och hängde upp den på en krok intill eluttaget i taket. Och det var nästan lättare att borra i keramik än i porslin. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *