Gör egna underlägg till koppar

springtime_recycleSå fort snön smälte och solen tittade fram så blev jag väldigt sugen på att pyssla och då kom en massa inspiration och idéer. Jag ska ta några saker varje vecka och med det hoppas jag kunna inspirera fler att använda de ting vi redan äger och piffa till dem med lite fix och tricks istället för att alltid köpa saker när vi är sugna på att se något nytt i hemmet.

På översta bilden ser ni en vanlig terracottakruka som blev pimpad med en målad stjärna i vitt. På bilden nedanför visar jag resultatet av när jag behövde glasunderlägg på för att skydda gröna lädret på skrivbordet till mina varma kaffekoppar.

Jag började med att göra eget decoupagelim, se receptet i mitt tidigare inlägg här. Jag har sedan tidigare sågat som brödskivor, 1 cm höga, av en smal björk. Jag skar ut en bit av en gammal Stockholmsk taxikarta och limmade fast på björkskivan. Limmet duttade jag på både under och över pappret. När allt hade torkat avslutade jag med att lacka ytan med båtlack. Nu ska det få torka några dagar innan jag sätter en kopp på.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *