Får jag bjuda på lite mat- & dryckinspiration i höstmörkret?

pumpkinsoup
När man har tröttnat på all stabbig höstmat, stekar, grytor och rödvin så passar den här härliga butternut-soppan fint. Detta är som bekant ingen matblogg och gillar inte att slaviskt följa recept och mått, utan istället försöka klara mig på få ingredienser och det som finnes i kylen. Därför skriver jag tolkat om grundreceptet från What Katie ate.

Jag gjorde jag den så här: Grillade butternuten i bitar en timme i ugnen. Sedan rev jag ett äpple och blandade ned det ihop med köttet från butternuten i en kastrull med lite vatten, grönsaksbuljong och kummin. Den blev lite tjock så jag spädde ut den med mjölk, lät koka en stund och serverade med rostade pumpakärnor, bacon och massa getost. Yummie!

rosmary_tea
När jag bodde på kibbutz i Israel 1999 så kokade vi alltid thé med torkad rosmarin i. Det är fortfarande det godaste théet jag vet. Och enklaste!

beetroot_cupcakekalixrom_cupcakeafternoontea
Ett litet afternoon tea party en söndagseftermiddag med grannarna gör gott för hälsan. Jag ville hellre ha matbrödskänsla på mina cupcakes och fyllde den ena degen med rivna rödbetor. Den vita cupcaken är toppad med creme fraiche, rödlök och kalixrom. Den röda cupcaken är toppade med honung- och chèvrekräm. Glöm inte den lilla nöten på toppen!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *