linabythebay.se
  • HEM
  • OM & KONTAKT
    • Press
  • Blogg
  • TJÄNSTER
    • PYSSELEVENTS
    • Grafiska uppdrag
    • Drivvedskonst
    • Naturevents
    • Kalasmakerskan
    • Hund med stil
    • Stylinguppdrag
      • Priser Stylinguppdrag

Goda, knapriga, salta och brända mandlar…

12 december, 2014

… det är mumma det att ha som snacks i jul. Och det är superenkelt att göra. Se mitt recept nedanför bilderna.

branda mandlar 1 linabythebaybranda mandlar 2 linabythebay Om du vill göra de små konerna och fylla med mandlar eller annan godis så ser du beskrivningen nedanför.

branda mandlar 3 linabythebayBeskrivning av konerna kommer från ett av mina teman i webbshopen Kalasmakerskan. Det ingår i ett ett Julmingel-tema.

Recept på brända mandlar i ugn
1 påse mandlar
1 äggvita
1 nypa Chilipulver
2 nypor havssalt
1 nypa Kanel
2 msk honung

Sätt ugnen på 175°. Vispa en äggvita ihop med honungen och kryddorna. Vänd ned mandlarna i äggviteblandningen och rör om ordentligt. Sprid ut på en plåt och skjuts in i ugnen i ca 10-15 minuter. Pass upp lite så de inte blir svartbrända utan bara knapriga. Ta ut plåten och låt svalna helt innan du äter dem.

Filed Under: Matlagning

Share

Facebook Google+ Twitter Pinterest Email

Comments Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to Blog

Sök