Vintervandra i skärgården

I vintras när snön hade landat som bäst fick jag bokningar till en av mina söndagsvandringar som jag har i perioder. Fem personer som inte kände varandra vandrade utmed havet i grinstrande sol och blev bjudna på termossoppa och Carrot cake pancakes av mig.

Termossoppa är så smidigt att förbereda och ta med. Koka buljong och ta med i termos. Lägg upp grönsaker i en skål i stil med spenat, kål, blomkål, broccoli, groddar, morot osv och häll på med buljongen. Ready to eat inom några minuter.

Carrot Cake Pancake

Utgå från ett lämpligt recept på amerikanska pannkakor och byt gärna ägg mot banan.
Kom ihåg att ha i en massa kanel i smeten.

Ingredienser:
Riven morot
Färskost
Lönnsirap
Pekannötter

Gör så här
Förbered smeten några timmar innan så att den hinner svälla. Häll upp och ta med i plastflaska så blir det enkelt att hälla ut i pannan och stek små pannkakor över eld senare i kokosolja. Toppa med nötter, sirap och färskost för att få morotskakefeelingen.


    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *