Tips till dig med matglad hund

Vi har fått en vääääldigt matglad hund vilket är positivt i många avseenden. Men när vi utfodrar (gäller torrfoder) henne går det alldeles för fort att äta upp och det blir därmed svårare för henne att känna mättnadskänsla. Jag löser det genom att göra själva måltiderna långsammare med att varva några olika metoder. Kanske kan det funka för er matglada hund också?

TIPS

  1. Lägg ut hela måltiden i ett långt spår i skogen, trädgården eller där det funkar utomhus. Sen får de söka upp pylla efter pylla. Det tar en liten stund så passa på att meditera lite under tiden hehe. Ibland delar jag upp den och lägger i olika högar inomhus bakom gardiner, dörrar, under soffan osv så att det blir som ett matspår att söka upp. Aktivering och måltid i ett.
  2.  Använd en behållare som man köper i djuraffären och stoppa i delar av måltiden där så får de jobba en stund innan de kan äta upp resten av maten i sin skål.
  3. Spara olika förpackningar med fack t ex äggkartonger och lägg fodret där så får de också pilla och greja lite för att få upp maten. Måltiden tar längre tid.
  4. Häll vatten på fodret så tar det mycket längre tid att äta upp. Vår hund får dessutom mycket mindre gaser i magen när hon äter långsammare.
  5. Lägg en skopa gröna ärtor i vatten som tillskott till maten. Det tar en lång stund att fiska upp varje ärta.

  6. Lägg upp hela måltiden med lite vatten på en bricka eller en långpanna. Det tar tiiiiiid att äta upp för de måste äta en åt gången.Hoppas tipsen kan vara till nytta!
  7.  Eller sprid ut hela måltiden över golvet, altanen eller trädgården så att hunden måste äta pylla för pylla och knapra.

  8. Det senaste tipset fick jag från tv-serien ”Bagges hemlösa hundar” där de tipsade om att servera en skål med fodret, sen nånting riktigt riktigt gott och sen något som hunden veeeeerkligen inte gillar t ex i mitt fall råa morotsslantar eller citron och sen i med lite allt möjligt du hittar som en hel champinjon, ett ägg med skal osv. Då tar det lång stund för dem att äta för att de måste sortera.

    Kram från oss, Rio & Lina


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *