Pyssla med hönsnät

VASER

vas4Spraya svart 2 Linabythebay

SAMARBETE MED MAKE & CREATE

Av hönsnät kan man göra mycket kul verkar det som. Jag har i alla fall gått bananas efter att det blev en massa nät över när jag byggde hönsgården. Om du har några neutrala flaskor så är det fint att piffa till dem med hönsnät. Jag har sprayat en bit nät med guldfärg och sedan virat det om flaskan och fäst ihop ståltrådsändarna.

SMYCKESTAVLA

Smyckestavla 3 LinabythebayJag vill gärna ge barn hemgjorda och genomtänkta presenter. Jag vill liksom visa att det finns annat som kan vara fint än det allra nyaste i butikerna. När min vän Moa fyllde fem år gjorde jag en helt återbrukad present, en smyckestavla till henne. Jag målade en gammal ram i ljust rosa, fäste hönsnät på baksidan med häftklamrar och hängde upp det i ett spetsband. Till sist hängde jag upp mina gamla armband, ringar, halsband och hårgrejer i nätet. Hoppas det kan inspirera er att göra något nytt av något gammalt till barnens födelsedagar.

Smyckestavla 4 LinabythebaySmyckestavla 1 LinabythebaySmyckestavla 2 Linabythebay

 

LAMPSKÄRM

Spraya svart 5 Linabythebay

Detta är kanske inte mitt mest miljövänliga tips men det är sannerligen återbruk av gamla ting och naturmaterial. Jag har fått någon slags crush på svart färg och vill använda min sprayflaska till allting.

Hela förälskelsen i svart färg började faktiskt med den här gamla lampskärmen som tillhörde  ett gammalt rökbord som vi fick. Jag ville ge den nytt liv och skalade av den dengamla klädseln,  klädde om den med hönsnät (gigantiskt och pilligt jobb – tog hela sommaren typ). Slutligen  sprayade jag den i omgångar i svart sprayfärg.

Spraya svart 6 LinabythebaySpraya svart 9 LinabythebayTill vänster ser man hur den såg ut innan jag sprayade den.

TIDSKRIFTSAMLARE

tidskriftssamlare av honsnat

Det var väldigt enkelt att göra tidskriftssamlare av hönsnätet. Mjukt och följsamt. Bara att klippa med plåtsax, forma med händer och slutligen pressa till det med någon tungt som till exempel en gummiklubba. Sedan vek jag in de taggiga ändarna och de fungerade då som krokar så att hela formen hålls ihop bra.

LYKTOR

lykta av honsnat

Syltburkarna som jag klädde in med hönsnät blev söta som hängande ljuslyktor. Genom att göra ett kors i botten med ståltråd och trä det igenom hela nätet blev det en stabil upphängning av lyktan.

SMYCKESTAVLA

Mina örhängen som tidigare har legat i lådan och glömts bort har jag nu äntligen fått upp på väggen. Jag tog helt enkelt en gammal tavelram och målade den vit och fäste ett hönsnät på baksidan med en häftapparat och hängde upp några örhängen på den. Både fint och praktiskt – det gillar jag!

diy smyckeshanger2

diy smyckeshanger1

STYR UPP LÅGA VASER MED HÖNSNÄT

blommor_1-linabythebay
Om man har låga vaser och vill sätta i blommor så har jag ett knep. Jag har börjat använda mig av hönsnät i botten av vasen vilket håller växterna på plats. Först klipper jag till en stor bit hönsnät och knögglar ner i botten och sen häller jag på vatten. Slutligen stoppar jag ner blommorna och sprider ut dem.

blommor_5-linabythebayblommor_7-linabythebayblommor_2-linabythebay

För att fylla ut arrangemanget använder jag mig av växter från naturen för att fylla ut arrangemanget. Det är fint om växterna går ton i ton med de köpta blommorna.

blommor_6-linabythebay

DEKORATIONSHJÄRTA

Heart linabythebay
Kottar är trevligt att ta in från naturen. Jag gjorde ett hjärta av hönsnät och fyllde med en massa torkade kottar. Hjärtat är lika dekorativt och hållbart inne som ute.

Hönsnät finns att köpa på många olika ställen men framförallt hos grymma hobbybutiken Make and create.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *