Att bygga egen altan

diy altan 1Jag brukar som sagt göra årsplaner på vad vi möjligtvis kan mäkta med att fixa med vårt hus invändigt och utvändigt och i trädgården. Förra året var det att snygga upp i slänten nedanför huset samt att bygga hönsgård med hus. Under vintern har vi inrett övervåningen och gäststugan. Med en årsplan blir saker och ting gjort utan att man behöver känna att det ska vara gjort på en månad utan kan spridas ut under året.

Målet för den här våren var att göra klart en altan på solsidan av huset så att vi skulle komma att vara där mer än innan. Det var en ojämn yta med spetsig sprängsten. Här är lite bilder från de olika stegen när altanen växte fram. Vi kan ingenting om altaner men gav oss på det ändå och det får helt enkelt duga för slutpriset blev mindre än en fjärdedel än om vi hade lagt ut det på proffs.

Altanen är byggd av impregnerat virke men stora delar av skruven har vi återbrukat från en gammal altan som vi rev bredvid gamla huset på tomten.

Diy altan 2
Steg för steg hur den härliga altanen växte fram genom att vi gjorde lite varje kväll.

diy altan 3

Nu är altanen färdig och vi har upptäckt att vi till och med kan nyttja kvällssolen till klockan åtta på kvällen. Ljuva livet tycker vi att äta måltiderna utomhus.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *