Redan när jag var liten och fick följa med mamma på hälsohemmet Tallmogården i Dalarna fick jag lära mig vad man kan äta från naturen. Nu när jag vandrar runt i naturen tycker jag det är trevligt att knipsa av ett granskott och suga på. Jag visar mina favoriter nedan: granskott, harsyra, stensöta och syrenblommor. Visst finns det mycket godis i naturen – vad äter ni från skogen?




Hej Lina!
Mycket ”smarrigt” där ute i naturen!
Granskottssirap är en riktig höjdare, består förvisso mestadels av socker men är fantastiskt gott att toppa exempelvis glassen med.
Jag torkar nässlor och kör dem sedan i mixern till ett fint pulver, supnyttigt! En tesked på filen eller i en smoothie exempelvis.
Kram Janne
Oj vad läckert det lät! Hur gör man granskottssirap då?
Man kokar granskotten med vatten, silar sedan bort skotten, tillsätter socker och kokar sedan ner det till en sirap. Det blir en läcker brunviolett ton. Hittar inte exakta receptet just nu men kan säkert på ”nätet”