Tips på julklappsinslagningar

julklappsinslagning1
Plocka så mycket du kan och använd från naturen. Här har jag inspirerats av Craft & Creativity och målat en skiva björk i griffelfärg och skrivit med vit penna på den.
julklappsinslagning2
Vissa presenter blir väldigt vackra genom att vara halvöppna. Vaxpapper i olika färger är fantastiskt att jobba med. Det blir bara snyggare ju knöggligare det är. Fråga efter det i blomsteraffärerna.
julklappsinslagning3
Gör dina egna etiketter och klistra på papper från en gammal bok. Piffa till paketet med silkespapper istället för vanligt papper, lite pinnar och hampatråd.
julklappsinslagning4
För att göra en sådan här rosett så klippte jag ut tre stycken fyrkanter och vek dem som man gjorde på dagis, fram och tillbaka, upp och ned, ända tills man har tre små dragspel. Vik dem på mitten och limma ihop alla tre. Lite pilligt men ack så fint.
julklappsinslagning7
För att göra sådana här påsar så går jag efter Craft & Creativitys ritning (se länk till ritning nedan). Pappret har jag dragit ut ur en gammal notbok. Sedan stoppade jag i lite rött silkespapper och gjorde en etikett med en stor knapp på.
julklappsinslagning9
Man kan slå in paket i tidningspapper, silkespapper, tapeter och tyg. Den här jag jag sytt ihop på kanterna och i botten och sen snor jag om ett snöre i toppen bara. Och så går den att använda nästa år igen! Baka pepparkakor med hål så blir de vackra på paketen eller i granen för den delen.
julklappsinslagning10
Till den här sydda tygpåse så gjorde jag ett hjärta av ståltråd och virade sedan hampatråd runt tills den var helt täckt.
julklappsinslagning6
Det är kul att använda lite andra färger än typiskt juliga sådana. Här gjorde jag en liten polkagrisstång av piprensare och träpärlor.
julklappsinslagning5
Med två rullar papper á 35 kr/styck från Bookbinders (Djurabok) så kan man göra så mycket fint.

julklappsinslagning8 Jag tycker om att antingen välja ett tema för årets julklappsinslagningar till exempel att bara göra vita paket eller att slå in varje paket så personligt som möjligt. Här har jag gjort ett gäng varianter som jag hoppas kunna inspirera er med.
Vill du lära dig hur man gör en enkel påse själv se beskrivning hos Craft & Creativity.


2 svar till ”Tips på julklappsinslagningar”

 1. Profilbild för Helena, Craft and Creativity

  Så mycket fint! Jag blev tokinspirerad! Tur jag har några klappar kvar att så in. 🙂
  Tack för länkningen och ha nu en riktigt God Jul!
  Kram /Helena

 2. Profilbild för KarolinaStalis
  KarolinaStalis

  Vad kul att höra! Och mycket inspiration har jag fått från dig som du ser : ). GOD JUL!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *