Små små små soltorkade tomater

soltorkade tomaterThank you lord aka svärmor för att du gav oss ett gäng tomatplantor mitt i byggnationen av vårt hus. Just då kändes det som att vi varken hittade plats eller hade tid att plantera dem. Men så tog vi oss tid och inte har vi ångrat oss en sekund. Hela sensommaren har vi kunnat njuta av tomater. Ofta gick jag nedför backen och hämtade upp några till frukostmackan. Men så kom plötsligt kylan och alla minitomater som fanns kvar på stjälkarna ville inte fortsätta växa så jag plockade in dem och lät dem mogna i fönstret så gott det gick. De var för små för sallader och mackor så jag ugnstorkade dem helt enkelt istället. Oj så goda de blev!

How to do:
Halvera tomaterna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Salta, sockra och krydda med hackad vitlök och de örter du har hemma. Stoppa in ugnen när den har värmts till 100 grader och låt dem stå crika två timmar eller längre. Lägg i glasburk och fyll med olivolja så att det täcker tomaterna och låt stå i kylen några dagar innan de ska avnjutas.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *